FLÄSKKARRÉGRYTA MED CHAMPINJONER
OCH RÖKT SIDFLÄSK
Fläskkarré blir jättegott i en långkokt gryta. Inspirerad av boeuf bourguignon lagas den här på mustigt vis med svamp och rökt fläsk.
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
800 g benfri fläskkarré
olivolja
salt, peppar
4 morötter
4 dl vatten
3 dl rödvin
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk tomatpuré
150 g champinjoner
100 g rökt sidfläsk
2 tsk citronjuice
Persiljesås:
1½ dl gräddfil
1½ dl majonnäs
1 dl finhackad bladpersilja
salt, peppar
Hacka löken, pressa vitlöken. Fräs all lök i en stekpanna, den ska bli mjuk och glansig. Lägg över löken i en gryta. Dela köttet i bitar, 2 x 2 cm och stek litet i taget i stekpannan. Salta och peppra. Lägg över det i grytan allt eftersom.
Skär morötterna i slantar. Tillsätt hälften av dem till köttet och lägg resten åt sidan. Tillsätt den lilla mängden vatten, rött vin, buljongtärning och tomatpuré. Koka grytan under lock ca 2 timmar. Köttet ska bli mört. Dela svampen i bitar och tärna det rökta sidfläsket. Stek svampen och fläsket i stekpannan. Tillsätt resten av morötterna, svamp och sidfläsk när det återstår 20 minuter. Smaka av med citron.
Blanda gräddfil, majonnäs, bladpersilja, salt och peppar till en sås. Servera grytan med persiljesås, potatis och broccoli.
OCH RÖKT SIDFLÄSK
Fläskkarré blir jättegott i en långkokt gryta. Inspirerad av boeuf bourguignon lagas den här på mustigt vis med svamp och rökt fläsk.
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
800 g benfri fläskkarré
olivolja
salt, peppar
4 morötter
4 dl vatten
3 dl rödvin
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk tomatpuré
150 g champinjoner
100 g rökt sidfläsk
2 tsk citronjuice
Persiljesås:
1½ dl gräddfil
1½ dl majonnäs
1 dl finhackad bladpersilja
salt, peppar
Hacka löken, pressa vitlöken. Fräs all lök i en stekpanna, den ska bli mjuk och glansig. Lägg över löken i en gryta. Dela köttet i bitar, 2 x 2 cm och stek litet i taget i stekpannan. Salta och peppra. Lägg över det i grytan allt eftersom.
Skär morötterna i slantar. Tillsätt hälften av dem till köttet och lägg resten åt sidan. Tillsätt den lilla mängden vatten, rött vin, buljongtärning och tomatpuré. Koka grytan under lock ca 2 timmar. Köttet ska bli mört. Dela svampen i bitar och tärna det rökta sidfläsket. Stek svampen och fläsket i stekpannan. Tillsätt resten av morötterna, svamp och sidfläsk när det återstår 20 minuter. Smaka av med citron.
Blanda gräddfil, majonnäs, bladpersilja, salt och peppar till en sås. Servera grytan med persiljesås, potatis och broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar