KYCKLING MED APELSIN OCH ROSMARIN
Krämig och god sås i vilken du även låter romansalladen bli varm. Sedan serverar du den med saftig kyckling. Det här receptet kan bli en återkommande favorit. Såsen görs av crème fraîche som smaksätts med purjolök och apelsin. Servera den stekta kycklingen i såsen tillsammans med ris.
4 portioner
1 purjolök, ca 300 g
1 apelsin
1/4 kruka rosmarin
ca 600 g minutfilé av kyckling
2 msk olivolja
salt, peppar
2½ dl kycklingbuljong
2 dl crème fraîche
1 romansalladshuvud
Ansa, skölj och strimla purjolöken. Tvätta och riv det yttersta av skalet på halva apelsinen. Pressa juicen ur apelsinen. Plocka bladen och hacka rosmarinen. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Tillsätt apelsinjuice, buljong, rosmarin och crème fraîche. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och koka sakta 7 - 8 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
Ta upp kycklingen på en tallrik och smaksätt såsen med apelsinskal, salt och peppar.
Ansa och skär salladen i grova bitar. Vänd ned salladen i såsen och koka någon minut. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt den bli varm. Servera kycklingen med såsen, sallad och ris.
Krämig och god sås i vilken du även låter romansalladen bli varm. Sedan serverar du den med saftig kyckling. Det här receptet kan bli en återkommande favorit. Såsen görs av crème fraîche som smaksätts med purjolök och apelsin. Servera den stekta kycklingen i såsen tillsammans med ris.
4 portioner
1 purjolök, ca 300 g
1 apelsin
1/4 kruka rosmarin
ca 600 g minutfilé av kyckling
2 msk olivolja
salt, peppar
2½ dl kycklingbuljong
2 dl crème fraîche
1 romansalladshuvud
Ansa, skölj och strimla purjolöken. Tvätta och riv det yttersta av skalet på halva apelsinen. Pressa juicen ur apelsinen. Plocka bladen och hacka rosmarinen. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Tillsätt apelsinjuice, buljong, rosmarin och crème fraîche. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och koka sakta 7 - 8 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
Ta upp kycklingen på en tallrik och smaksätt såsen med apelsinskal, salt och peppar.
Ansa och skär salladen i grova bitar. Vänd ned salladen i såsen och koka någon minut. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt den bli varm. Servera kycklingen med såsen, sallad och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar