måndag 24 augusti 2020

Kyckling i sås med dijonsenap och rosmarin

KYCKLING I SÅS MED DIJONSENAP
OCH ROSMARIN

En ljus sås med smak av vitlök, senap och rosmarin är fantastiskt gott till kyckling. Servera med nykokt ris och haricots verts.

2 portioner

Kycklinggryta:
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ msk smör
300 g kycklinglårfiléer
salt, peppar
1½ dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 lagerblad
1 msk dijonsenap
1 msk hackad färsk rosmarin
eller 1 tsk torkad
1 dl lätt-crème fraîche
½ msk maizena ljus redning


Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i smör i en kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt kycklingen och fräs litet till, salta och peppra och häll på vin, vatten och fond. Lägg i lagerblad och låt sjuda under lock ca 20 minuter.

Tillsätt senap, rosmarin och crème fraîche. Låt koka upp, red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Koka haricots verts i saltat vatten ca 2 minuter.

Servera grytan med ris och gröna bönor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar