tisdag 25 augusti 2020

Fläskfilémedaljonger med dragon- och senapssås

FLÄSKFILÉMEDALJONGER MED
DRAGON- OCH SENAPSSÅS

Festliga fläskfilémedaljonger i en krämig sås smaksatt med dragon och senap. Servera med ugnsstekt potatis och en fräsch sallad.

4 portioner

Fläskfilémedaljonger:
500 g fläskfilé
2 msk smör till stekning
salt, peppar

Sås:
4 dl vatten och sky från stekningen
2 msk koncentrerad kalvfond
2 dl lätt-crème fraîche
2 tsk kinesisk soya
2 msk dijonsenap
2 tsk torkad dragon
3 msk vetemjöl

Servering:
ugnsstekta potatisar
sallad


Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och banka ut dem med handflatan. Bryn dem i smör och krydda med salt och peppar. Skölj ur stekpannan med litet vatten och spara skyn till såsen.

Sås: 
Blanda alla ingredienserna till såsen och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda ca 5 minuter. Smaka av och lägg ned köttet i såsen. Låt allt bli varmt.

Servera med potatis och sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar