CITRONSCHNITZEL MED KRÄMIG SÅS
OCH GRÖNA ÄRTER
Krispig schnitzel panerad i ströbröd. Servera med citronskivor och kapris, stekt eller kokt potatis, krämig sås och gröna ärter.
4 portioner
Schnitzel:
500 g skinkschnitzlar eller utskuren
kotlettrad i tunna skivor
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
½ dl olja
1 tsk salt
2 krm peppar
Sås:
3 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl crème fraîche
3 msk vetemjöl
2 msk kinesisk soya
Till servering:
1 skivad citron
2 msk inlagd kapris
Häll alla såsingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter.
Panera köttet först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det ska vara mycket panering. Stek skivorna i rikligt med olja ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
Servera schnitzeln med citronskivor och kapris, stekt eller kokt potatis, såsen och gröna ärter.
OCH GRÖNA ÄRTER
Krispig schnitzel panerad i ströbröd. Servera med citronskivor och kapris, stekt eller kokt potatis, krämig sås och gröna ärter.
4 portioner
Schnitzel:
500 g skinkschnitzlar eller utskuren
kotlettrad i tunna skivor
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
½ dl olja
1 tsk salt
2 krm peppar
Sås:
3 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl crème fraîche
3 msk vetemjöl
2 msk kinesisk soya
Till servering:
1 skivad citron
2 msk inlagd kapris
Häll alla såsingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter.
Panera köttet först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det ska vara mycket panering. Stek skivorna i rikligt med olja ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
Servera schnitzeln med citronskivor och kapris, stekt eller kokt potatis, såsen och gröna ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar