tisdag 25 augusti 2020

Citronschnitzel med krämig sås och gröna ärter

CITRONSCHNITZEL MED KRÄMIG SÅS
OCH GRÖNA ÄRTER

Krispig schnitzel panerad i ströbröd. Servera med citronskivor och kapris, stekt eller kokt potatis, krämig sås och gröna ärter.

4 portioner

Schnitzel:
500 g skinkschnitzlar eller utskuren
kotlettrad i tunna skivor
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
½ dl olja
1 tsk salt
2 krm peppar

Sås:
3 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl crème fraîche
3 msk vetemjöl
2 msk kinesisk soya

Till servering:
1 skivad citron
2 msk inlagd kapris


Häll alla såsingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter. 

Panera köttet först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det ska vara mycket panering. Stek skivorna i rikligt med olja ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. 

Servera schnitzeln med citronskivor och kapris, stekt eller kokt potatis, såsen och gröna ärter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar