tisdag 25 augusti 2020

Italiensk korv med pestomos

ITALIENSK KORV MED PESTOMOS

Till smakrik italiensk salsiccia ska man naturligtvis ha pestopotatismos. Servera med tomatsallad med rödlök och färsk basilika.

4 portioner

500 g salsiccia
1 kg mjölig potatis
2 msk smör
½ tsk salt
2 krm peppar
2 dl mjölk
100 g pesto
2 dl riven parmesan

Tomatsallad:
tomater
hackad rödlök
färska basilikablad


Skala potatisen och skär den i skivor. Koka den mjuk i saltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet från potatisen och mosa den med elvisp eller stöt. Lägg i smör, salt och peppar. Häll i mjölk till lagom konsistens. Blanda ned pesto och parmesan och smaka av.

Dela tomaterna och blanda med rödlöken.

Stek korven och servera med moset och tomatsalladen. Garnera med basilika.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar