ITALIENSK KORV MED PESTOMOS
Till smakrik italiensk salsiccia ska man naturligtvis ha pestopotatismos. Servera med tomatsallad med rödlök och färsk basilika.
4 portioner
500 g salsiccia
1 kg mjölig potatis
2 msk smör
½ tsk salt
2 krm peppar
2 dl mjölk
100 g pesto
2 dl riven parmesan
Tomatsallad:
tomater
hackad rödlök
färska basilikablad
Skala potatisen och skär den i skivor. Koka den mjuk i saltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet från potatisen och mosa den med elvisp eller stöt. Lägg i smör, salt och peppar. Häll i mjölk till lagom konsistens. Blanda ned pesto och parmesan och smaka av.
Dela tomaterna och blanda med rödlöken.
Stek korven och servera med moset och tomatsalladen. Garnera med basilika.
Till smakrik italiensk salsiccia ska man naturligtvis ha pestopotatismos. Servera med tomatsallad med rödlök och färsk basilika.
4 portioner
500 g salsiccia
1 kg mjölig potatis
2 msk smör
½ tsk salt
2 krm peppar
2 dl mjölk
100 g pesto
2 dl riven parmesan
Tomatsallad:
tomater
hackad rödlök
färska basilikablad
Skala potatisen och skär den i skivor. Koka den mjuk i saltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet från potatisen och mosa den med elvisp eller stöt. Lägg i smör, salt och peppar. Häll i mjölk till lagom konsistens. Blanda ned pesto och parmesan och smaka av.
Dela tomaterna och blanda med rödlöken.
Stek korven och servera med moset och tomatsalladen. Garnera med basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar