KOKT TORSK MED SENAPSSÅS OCH POTATIS
Genom att koka torsk i fiskbuljong blir den extra smakrik och god. Servera med senapssås, nykokt potatis, ärter, hackat ägg och dill.
4 portioner
800 g torskfilé
1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
Sås:
½ dl bruna senapsfrön
3 dl fiskbuljong från kokvattnet
2 dl grädde
1 tsk majsstärkelse
salt, peppar
Servering:
250 g frysta gröna ärter
kokt potatis
2 hårdkokta ägg
2 msk hackad dill
Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med buljongtärningen. Dela torskfilén i fyra bitar och lägg dem i det kokande vattnet. Ta kastrullen från värmen och låt filébitarna vila i vattnet ca 10 minuter under lock.
Senapssås:
Mosa senapsfröna i en mortel eller i en skål med hjälp av en senapskula. Tillsätt vatten litet i taget och mortla tills senapsfröna krossats. Det ska bli en krämig senapsröra, så det kan ta lite tid. Häll 3 - 4 dl av kokvattnet i en kastrull och häll på grädden. Låt koka ca 10 minuter och red med majsstärkelse utrört i litet vatten. Smaka av med senap, salt och peppar.
Värm ärterna i lättsaltat vatten. Servera torsken med nykokt potatis, ärter, hackat ägg, dill och senapssåsen.
Genom att koka torsk i fiskbuljong blir den extra smakrik och god. Servera med senapssås, nykokt potatis, ärter, hackat ägg och dill.
4 portioner
800 g torskfilé
1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
Sås:
½ dl bruna senapsfrön
3 dl fiskbuljong från kokvattnet
2 dl grädde
1 tsk majsstärkelse
salt, peppar
Servering:
250 g frysta gröna ärter
kokt potatis
2 hårdkokta ägg
2 msk hackad dill
Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med buljongtärningen. Dela torskfilén i fyra bitar och lägg dem i det kokande vattnet. Ta kastrullen från värmen och låt filébitarna vila i vattnet ca 10 minuter under lock.
Senapssås:
Mosa senapsfröna i en mortel eller i en skål med hjälp av en senapskula. Tillsätt vatten litet i taget och mortla tills senapsfröna krossats. Det ska bli en krämig senapsröra, så det kan ta lite tid. Häll 3 - 4 dl av kokvattnet i en kastrull och häll på grädden. Låt koka ca 10 minuter och red med majsstärkelse utrört i litet vatten. Smaka av med senap, salt och peppar.
Värm ärterna i lättsaltat vatten. Servera torsken med nykokt potatis, ärter, hackat ägg, dill och senapssåsen.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar