CRÊPES MED SVAMP- OCH KÖTTFÄRSFYLLNING
Med krämig och smakrik svamp- och köttfärsfyllning gör dessa läckra crêpes succé. Gratinera i ugnen och servera med krispig sallad.
4 portioner
Svamp- och köttfärsfyllning:
1 gul lök
1 röd paprika
100 g svamp
500 g blandfärs
smör till stekning
3/4 dl tomatpuré
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl riven lagrad ost
Crêpes:
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
smör till stekning
1 dl riven lagrad ost
Servering:
sallad
Sätt ugnen på 225°.
Strimla lök och paprika. Dela svampen. Stek färs, paprika, lök och svamp i smör. Tillsätt tomatpuré, grädde, salt och peppar. Sjud såsen några minuter. Blanda ner osten.
Crêpes:
Blanda mjöl, mjölk, ägg och salt. Grädda tunna crêpes, ca 18 cm i diameter, 1 - 2 minuter tills ovansidan stelnat. Vänd och grädda andra sidan mycket kort. Förvara på en tallrik under aluminiumfolie.
Fördela färsen på crêpesen och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnsfat och strö över riven ost. Gratinera 10 minuter.
Servera med sallad.
Med krämig och smakrik svamp- och köttfärsfyllning gör dessa läckra crêpes succé. Gratinera i ugnen och servera med krispig sallad.
4 portioner
Svamp- och köttfärsfyllning:
1 gul lök
1 röd paprika
100 g svamp
500 g blandfärs
smör till stekning
3/4 dl tomatpuré
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl riven lagrad ost
Crêpes:
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
smör till stekning
1 dl riven lagrad ost
Servering:
sallad
Sätt ugnen på 225°.
Strimla lök och paprika. Dela svampen. Stek färs, paprika, lök och svamp i smör. Tillsätt tomatpuré, grädde, salt och peppar. Sjud såsen några minuter. Blanda ner osten.
Crêpes:
Blanda mjöl, mjölk, ägg och salt. Grädda tunna crêpes, ca 18 cm i diameter, 1 - 2 minuter tills ovansidan stelnat. Vänd och grädda andra sidan mycket kort. Förvara på en tallrik under aluminiumfolie.
Fördela färsen på crêpesen och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnsfat och strö över riven ost. Gratinera 10 minuter.
Servera med sallad.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar