söndag 23 augusti 2020

Gratinerade färsbiffar med bacon och tomat

GRATINERADE FÄRSBIFFAR MED BACON
OCH TOMAT

Gratinerade köttfärsbiffar, lindade med bacon och toppade med skivad tomat och ost. Gott med ris, en grönsallad och gräddsås.

4 portioner

500 g köttfärs
½ dl ströbröd
3/4 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad persilja
140 g bacon i skivor
2 tomater
1 dl riven smakrik ost
färska örter till garnering


Låt ströbröd svälla ca 5 minuter i vattnet i en bunke. Blanda ned färs, ägg, kryddor och persilja. Forma 8 bulliga biffar och linda en baconskiva runt varje biff.

Skiva tomaterna. Placera biffarna i en smord eldfast form, lägg på tomatskivor och strö över riven ost. Gratinera i 225° strax under ugnens mitt ca 25 - 28 minuter. Garnera med kryddgrönt.

Servera biffarna med ris. Gräddsås är gott till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar