FLUFFIG RABARBERFRESTELSE
Himmelskt god dessert med rabarberkompott, mandelmassesmul och vit chokladgrädde. Festlig och fin efterrätt som går bra att göra i förväg.
4 portioner
Chokladgrädde:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Rabarberkompott:
400 g rabarber
1 dl socker
rivet skal av ½ - 1 lime
Smulor:
100 g mandelmassa
50 g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
3/4 dl socker
Sätt ugnen på 175°.
Chokladgrädde:
Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Häll den över chokladen och rör tills chokladen smält. Låt stå i kylen minst 2 timmar.
Rabarberkompott:
Skiva rabarbern. Låt småkoka tillsammans med socker och lime ca 10 minuter. Smaka av med socker och lime. Låt svalna och ställ in i kylen.
Smulor:
Riv mandelmassan. Nyp ihop mandelmassa, smör, mjöl och rörsocker till en smulig deg. Strö ut smulorna på en plåt med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen 10 - 15 minuter tills de fått fin färg. Rör om litet då och då. Låt svalna.
Låt stå i kylen till servering.
Himmelskt god dessert med rabarberkompott, mandelmassesmul och vit chokladgrädde. Festlig och fin efterrätt som går bra att göra i förväg.
4 portioner
Chokladgrädde:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Rabarberkompott:
400 g rabarber
1 dl socker
rivet skal av ½ - 1 lime
Smulor:
100 g mandelmassa
50 g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
3/4 dl socker
Sätt ugnen på 175°.
Chokladgrädde:
Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Häll den över chokladen och rör tills chokladen smält. Låt stå i kylen minst 2 timmar.
Rabarberkompott:
Skiva rabarbern. Låt småkoka tillsammans med socker och lime ca 10 minuter. Smaka av med socker och lime. Låt svalna och ställ in i kylen.
Smulor:
Riv mandelmassan. Nyp ihop mandelmassa, smör, mjöl och rörsocker till en smulig deg. Strö ut smulorna på en plåt med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen 10 - 15 minuter tills de fått fin färg. Rör om litet då och då. Låt svalna.
Låt stå i kylen till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar