söndag 23 augusti 2020

Fluffig rabarberfrestelse

FLUFFIG RABARBERFRESTELSE

Himmelskt god dessert med rabarberkompott, mandelmassesmul och vit chokladgrädde. Festlig och fin efterrätt som går bra att göra i förväg.

4 portioner

Chokladgrädde:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Rabarberkompott:
400 g rabarber
1 dl socker
rivet skal av ½ - 1 lime

Smulor:
100 g mandelmassa
50 g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
3/4 dl socker


Sätt ugnen på 175°.

Chokladgrädde: 
Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Häll den över chokladen och rör tills chokladen smält. Låt stå i kylen minst 2 timmar.

Rabarberkompott:
Skiva rabarbern. Låt småkoka tillsammans med socker och lime ca 10 minuter. Smaka av med socker och lime. Låt svalna och ställ in i kylen.

Smulor:
Riv mandelmassan. Nyp ihop mandelmassa, smör, mjöl och rörsocker till en smulig deg. Strö ut smulorna på en plåt med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen 10 - 15 minuter tills de fått fin färg. Rör om litet då och då. Låt svalna.

Låt stå i kylen till servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar