STEKT TORSK MED ÄRTER
Ärter är perfekt att servera för att få barnen att äta mer grönt. Här serverar du dem upphettade till en stekt torsk och kokt potatis. Givetvis blir det även en sås smaksatt med färsk dill, salt och peppar med en bas på crème fraîche.
4 portioner
900 g potatis
20 g färsk dill
2 dl crème fraîche
½ påse gröna ärter à 600 g
ca 600 g torskfilé
salt, peppar
1 msk smör eller olja
Koka potatisen.
Hacka dillen, spara några fina vippor till serveringen. Blanda dillen med crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Värm ärterna i en kastrull med vatten. Stek torsken i matfettet i en stekpanna några minuter på varje sida och krydda med salt och peppar.
Servera torsken med potatis, sås, ärter och några dillvippor.
Ärter är perfekt att servera för att få barnen att äta mer grönt. Här serverar du dem upphettade till en stekt torsk och kokt potatis. Givetvis blir det även en sås smaksatt med färsk dill, salt och peppar med en bas på crème fraîche.
4 portioner
900 g potatis
20 g färsk dill
2 dl crème fraîche
½ påse gröna ärter à 600 g
ca 600 g torskfilé
salt, peppar
1 msk smör eller olja
Koka potatisen.
Hacka dillen, spara några fina vippor till serveringen. Blanda dillen med crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Värm ärterna i en kastrull med vatten. Stek torsken i matfettet i en stekpanna några minuter på varje sida och krydda med salt och peppar.
Servera torsken med potatis, sås, ärter och några dillvippor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar