lördag 1 februari 2020

Majs- och halloumigryta

MAJS- OCH HALLOUMIGRYTA

Sött och salt! Denna gryta innehåller allt från rivna morötter, söta majskorn, salt halloumiost och matlagningsgrädde till syrliga tomater. Allt detta kokas samman för att sedan serveras på en bädd av nykokt ris. 

4 portioner

2 morötter
500 g passerade tomater
1½ dl matlagningsgrädde
150 g majskorn
400 g halloumiost

4 portioner ris
1 msk olja
½ tsk timjan
peppar


Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 

Skölj och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Fräs i oljan i en kastrull. Häll i passerade tomater, grädde och timjan, koka upp och låt sjuda 2 minuter.

Häll av majsen. Skär osten i bitar och rör i dem med majsen i grytan. Låt allt bli varmt och smaka av grytan med peppar. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar