lördag 1 februari 2020

Pasta med krämig ost- och skinksås

PASTA MED KRÄMIG OST- OCH SKINKSÅS

Ibland vill man bara fixa ihop en enkel men god pasta till middag. Då kommer denna krämiga pastarätt med ost- och skinksås väl till pass. Prästost ger en perfekt smak åt såsen. Servera med gräslök och tomater på toppen.

4 portioner

4 portioner pasta, gärna gemelli
1 dl hackad lök
1 msk smör eller olja
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 fp strimlad skinka à 180 g
1½ dl riven prästost
salt, peppar
4 tomater
½ ask färsk gräslök


Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skala och hacka löken och stek den i smöret i stekpanna eller kastrull. Sänk värmen och blanda i grädde, mjölk och majsstärkelse utrörd i mjölken. Koka upp under omrörning. Rör i skinka och ost och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Skär tomaterna i skivor och hacka gräslöken. Servera pastan med ost- och skinksåsen, tomater och gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar