FLÄSKFILÉ I KRÄMIG DRAGON- OCH SENAPSSÅS
En riktig fredagsmiddag med fläskfilé i en härlig sås med dragon och dijonsenap. Rotfrukter i ugn serveras till.
4 portioner
700 g fläskfilé
smör och neutral olja att steka i
salt, peppar
Rotfrukter:
600 g potatis
2 stora morötter
1 stor rödlök
2 stora palsternackor
3 msk neutral olja
5 klyftor vitlök
salt, peppar
Sås:
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1½ tsk torkad dragon
1 tsk honung
några droppar citronsaft
salt, peppar
Sätt ugnen på 225°.
Skär potatis och lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan på kniven. Lägg alla rotfrukterna i en bakpappersklädd långpanna, ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen 35 minuter.
Putsa fläskfilén och skär i ca 2½ cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar. Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med ca 3 minuter.
Servera fläskfilén i sin sås och även de rostade rotfrukterna.
En riktig fredagsmiddag med fläskfilé i en härlig sås med dragon och dijonsenap. Rotfrukter i ugn serveras till.
4 portioner
700 g fläskfilé
smör och neutral olja att steka i
salt, peppar
Rotfrukter:
600 g potatis
2 stora morötter
1 stor rödlök
2 stora palsternackor
3 msk neutral olja
5 klyftor vitlök
salt, peppar
Sås:
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1½ tsk torkad dragon
1 tsk honung
några droppar citronsaft
salt, peppar
Sätt ugnen på 225°.
Skär potatis och lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan på kniven. Lägg alla rotfrukterna i en bakpappersklädd långpanna, ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen 35 minuter.
Putsa fläskfilén och skär i ca 2½ cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar. Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med ca 3 minuter.
Servera fläskfilén i sin sås och även de rostade rotfrukterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar