lördag 1 februari 2020

Laxbiffar med dillyoghurt

LAXBIFFAR MED DILLYOGHURT

Trött på att bara steka laxen rakt upp och ned i pannan? Då är detta recept något för dig. Du gör biffar genom att blanda mixad lax med ströbröd och ägg, formar dem till önskad storlek och steker dem gyllene i pannan. Till detta serveras en dillyoghurt med en hint av chilisås. 

4 portioner

Laxbiffar:
½ dl ströbröd
1 ägg
4 portioner laxfilé à 125 g
½ tsk salt
1 msk olja

Dillyoghurt:
20 g färsk dill
2 dl matyoghurt, 10%
2 msk chilisås
salt, peppar

Till servering:
4 portioner ris
1 gurka


Tina laxen om du använder fryst. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Laxbiffar:
Blanda ströbröd och ägg och låt stå en stund. Mixa laxen i matberedare med saltet och blanda med äggblandningen. Du kan också hacka fint med kniv. Forma 4 biffar av laxfärsen och stek dem i oljan i en stekpanna ca 6 minuter. Vänd då och då.

Dillyoghurt:
Hacka dillen fint och blanda med yoghurt och chilisås. Spara litet av dillen till garnering. Krydda med salt och peppar.

Servera laxbiffarna med ris, gurka och sås. Toppa med några dillvippor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar