lördag 1 februari 2020

Köttfärssoppa med vitkål och bönor

KÖTTFÄRSSOPPA MED VITKÅL OCH BÖNOR

4 portioner

250 g nötfärs
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk smör
½ dl tomatpuré
½ msk paprikapulver
½ msk kumminfrön
1 tsk chiliflakes
1 l vatten
2 köttbuljongtärningar
200 g strimlad vitkål
1 fp kokta stora vita bönor, 380 g, sköljda


Stek färs, lök och vitlök i smör i en gryta eller kastrull. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kumminfrön och chiliflakes. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Häll i vatten och smula ned buljongtärningarna. Vänd ned vitkålen och låt koka ca 10 minuter. Tillsätt bönorna och servera med bröd när allt är varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar