PASTA MED SKINKSÅS, SPENAT OCH ÄRTER
4 portioner
400 g gnocchipasta
150 g fryst bladspenat, tinad
120 g skivad rökt skinka, strimlad
100 g purjolök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, finriven
neutral olja till stekning
150 g gröna ärter, tinade
2½ dl grädde
1 dl vatten
2 msk småkapris
salt, svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Krama ur vätskan ur spenaten. Fräs skinka, purjolök och vitlök i olja. Tillsätt ärter och spenat. Häll i grädde, vatten och kapris. Låt puttra några minuter. Vänd ned pastan i såsen och smaka av med salt och peppar.
4 portioner
400 g gnocchipasta
150 g fryst bladspenat, tinad
120 g skivad rökt skinka, strimlad
100 g purjolök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, finriven
neutral olja till stekning
150 g gröna ärter, tinade
2½ dl grädde
1 dl vatten
2 msk småkapris
salt, svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Krama ur vätskan ur spenaten. Fräs skinka, purjolök och vitlök i olja. Tillsätt ärter och spenat. Häll i grädde, vatten och kapris. Låt puttra några minuter. Vänd ned pastan i såsen och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar