KÖTTFÄRSBIFFAR MED TIMJANSÅS
Vill du variera de klassiska köttbullarna kan du prova de här biffarna med örtig sås. Smidigt med allt i samma panna - middagen klar på 20 minuter och mindre disk.
4 portioner
500 g blandfärs
1 ägg
1 riven vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör- och rapsolja
2½ dl matlagningsgrädde
½ msk oxfond
3/4 dl hackad färsk timjan
Blanda köttfärs, ägg, vitlök, salt och peppar till en jämn smet som formas till biffar. Stek biffarna i smör- och rapsolja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Tillsätt grädde, fond och 1 msk hackad timjan. Låt sjuda ca 3 minuter. Strö över hackad timjan.
Servera med kokt potatis och sallad.
Vill du variera de klassiska köttbullarna kan du prova de här biffarna med örtig sås. Smidigt med allt i samma panna - middagen klar på 20 minuter och mindre disk.
4 portioner
500 g blandfärs
1 ägg
1 riven vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör- och rapsolja
2½ dl matlagningsgrädde
½ msk oxfond
3/4 dl hackad färsk timjan
Blanda köttfärs, ägg, vitlök, salt och peppar till en jämn smet som formas till biffar. Stek biffarna i smör- och rapsolja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Tillsätt grädde, fond och 1 msk hackad timjan. Låt sjuda ca 3 minuter. Strö över hackad timjan.
Servera med kokt potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar