GRÄDDIG FLÄSKGRYTA MED TIMJAN
Denna måltid består av olika goda komponenter som alla passar utmärkt ihop. En gräddig gryta med fläskfilé som består av bl a grädde, buljong och timjan. Kokt potatis är ett givet tillbehör, men det som får rätten att stå ut litet extra är om du äter den med äppelmos vid sidan. Du kommer inte att ångra dig.
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
600 g tunnskivad kotlett
1 msk smör
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3½ dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 msk färsk timjan
1 msk kinesisk soya
salt, peppar
½ påse morötter à 500 g
ev äppelmos
Koka potatisen. Skala och skiva löken. Fräs kött och lök i smöret i en gryta. Sänk värmen och rör i vatten och smulad buljongtärning. Blanda grädden med majsstärkelse och rör ned i grytan.
Hacka timjan och rör den tillsammans med soya i grytan. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med peppar och ev salt.
Skala och riv morötterna. Servera grytan med potatis, morötter och gärna äppelmos.
Denna måltid består av olika goda komponenter som alla passar utmärkt ihop. En gräddig gryta med fläskfilé som består av bl a grädde, buljong och timjan. Kokt potatis är ett givet tillbehör, men det som får rätten att stå ut litet extra är om du äter den med äppelmos vid sidan. Du kommer inte att ångra dig.
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
600 g tunnskivad kotlett
1 msk smör
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3½ dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 msk färsk timjan
1 msk kinesisk soya
salt, peppar
½ påse morötter à 500 g
ev äppelmos
Koka potatisen. Skala och skiva löken. Fräs kött och lök i smöret i en gryta. Sänk värmen och rör i vatten och smulad buljongtärning. Blanda grädden med majsstärkelse och rör ned i grytan.
Hacka timjan och rör den tillsammans med soya i grytan. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med peppar och ev salt.
Skala och riv morötterna. Servera grytan med potatis, morötter och gärna äppelmos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar