KYCKLINGGRYTA MED CURRY
Apelsinjuice tillsammans med curry ger en spännande smak, men samtidigt är apelsin en källa till sötma. Välj bort juicen om du är mycket känslig för den söta smaken - grytan är god även utan.
4 - 6 portioner
600 g kycklingfilé
2 röda paprikor
2 gula lökar
2 msk smör till stekning
3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk kinesisk soya
2 krm svartpeppar
Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa ca 3 minuter. Tillsätt vispgrädde, crème fraîche, soya och peppar. Låt allt bli varmt och se till att kycklingen är genomstekt.
Servera grytan.
Apelsinjuice tillsammans med curry ger en spännande smak, men samtidigt är apelsin en källa till sötma. Välj bort juicen om du är mycket känslig för den söta smaken - grytan är god även utan.
4 - 6 portioner
600 g kycklingfilé
2 röda paprikor
2 gula lökar
2 msk smör till stekning
3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk kinesisk soya
2 krm svartpeppar
Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa ca 3 minuter. Tillsätt vispgrädde, crème fraîche, soya och peppar. Låt allt bli varmt och se till att kycklingen är genomstekt.
Servera grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar