KRYDDIG CHILI MED PAPRIKA OCH SÖTPOTATIS
Laga en kryddig och mustig vegetarisk chili med mycket grönsaker och vita bönor. Sötpotatis och röd paprika bildar basen i chilin tillsammans med bönorna i tomatsås. Krydda med spiskummin och chilipulver och njut gärna chilin tillsammans med tortillabröd, riven ost och gräddfil.
4 portioner
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
4 stjälkar selleri
ca 500 g sötpotatis
3 msk olja
4 tsk spiskummin
4 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
5 dl grönsaksbuljong
2 fp vita bönor i tomatsås, 415 g
1 dl chilisås
salt, peppar
Till servering:
tortillabröd
riven ost
gräddfil
Skala lök och vitlök. Hacka lökarna och riv vitlöken fint på ett rivjärn. Dela, kärna ur och skär paprikorna i ca 2 cm stora bitar. Ansa och skiva sellerin. Skala och skär sötpotatisen i ca 2 cm stora tärningar.
Fräs alla grönsakerna i oljan i en stor gryta tillsammans med kryddorna. Tillsätt buljongen och låt sjuda ca 10 minuter. Häll i vita bönor och chilisås. Låt chilin sjuda ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Till servering:
Servera gärna chilin med tortillabröd, riven ost och gräddfil.
Laga en kryddig och mustig vegetarisk chili med mycket grönsaker och vita bönor. Sötpotatis och röd paprika bildar basen i chilin tillsammans med bönorna i tomatsås. Krydda med spiskummin och chilipulver och njut gärna chilin tillsammans med tortillabröd, riven ost och gräddfil.
4 portioner
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
4 stjälkar selleri
ca 500 g sötpotatis
3 msk olja
4 tsk spiskummin
4 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
5 dl grönsaksbuljong
2 fp vita bönor i tomatsås, 415 g
1 dl chilisås
salt, peppar
Till servering:
tortillabröd
riven ost
gräddfil
Skala lök och vitlök. Hacka lökarna och riv vitlöken fint på ett rivjärn. Dela, kärna ur och skär paprikorna i ca 2 cm stora bitar. Ansa och skiva sellerin. Skala och skär sötpotatisen i ca 2 cm stora tärningar.
Fräs alla grönsakerna i oljan i en stor gryta tillsammans med kryddorna. Tillsätt buljongen och låt sjuda ca 10 minuter. Häll i vita bönor och chilisås. Låt chilin sjuda ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Till servering:
Servera gärna chilin med tortillabröd, riven ost och gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar