torsdag 30 januari 2020

Zucchinigryta med rosmarin och paprika

ZUCCHINIGRYTA MED ROSMARIN OCH PAPRIKA

Zucchini passar utmärkt i en gryta. Här äter du den tillsammans med bl a paprika, rosmarin, lök och halloumi. Servera sedan grytan tillsammans med härligt rostad potatis och mâchesallad.

4 portioner

900 g potatis, gärna amandine
½ msk olja
salt, peppar
1 zucchini, ca 300 g
2 paprikor, gärna gul och röd
1 gul lök
½ kruka rosmarin
½ msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
2½ dl vispgrädde
1½ dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
2 tsk majsstärkelse
400 g halloumiost
½ msk olja
65 g mâchesallad


Sätt ugnen på 225°C.

Tvätta och skär potatisen i skivor. Blanda potatisen med oljan på en plåt, krydda med salt och peppar och rosta potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter.

Ansa och skär zucchinin i 2 x 2 cm stora tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skiva löken. Repa och hacka rosmarinen. Stek zucchinin, paprikan och löken i omgångar i olivoljan i en gryta tillsammans med rosmarinen. Krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka allt i grytan och häll i vinet. Låt koka ihop något.

Blanda grädde, vatten, smulad buljongtärning och majsstärkelse och rör ned i grytan. Sjud 8 minuter och smaka av med salt och peppar. Skär halloumin i tärningar och stek dem i oljan i en stekpanna.

Servera grytan med halloumi, potatis och mâchesallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar