LJUMMEN MANDELOSTKAKA MED CITRON
Detta är en underbar dessert som du lagar på under 60 minuter. Den goda kakan av sötmandel, grädde och färskost serveras med hallon eller andra syrliga bär.
6 portioner
200 - 250 g sötmandel
4 ägg
350 g färskost naturell
3/4 dl socker
skal och saft av 2 citroner
1½ dl vispgrädde
2 pkt frysta tinade hallon à 200 g
1 dl socker
Sätt ugnen på 175°C.
Mixa sötmandeln. Blanda med övriga ingredienser och häll i en smord ugnssäker form, ca 21 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen så att kakan blir fast och gyllenbrun, ca 35 minuter.
Servera med hallon utrörda med socker, eller mos av andra syrliga bär.
Detta är en underbar dessert som du lagar på under 60 minuter. Den goda kakan av sötmandel, grädde och färskost serveras med hallon eller andra syrliga bär.
6 portioner
200 - 250 g sötmandel
4 ägg
350 g färskost naturell
3/4 dl socker
skal och saft av 2 citroner
1½ dl vispgrädde
2 pkt frysta tinade hallon à 200 g
1 dl socker
Sätt ugnen på 175°C.
Mixa sötmandeln. Blanda med övriga ingredienser och häll i en smord ugnssäker form, ca 21 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen så att kakan blir fast och gyllenbrun, ca 35 minuter.
Servera med hallon utrörda med socker, eller mos av andra syrliga bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar