torsdag 30 januari 2020

Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos

LAX I UGN MED KRISPIGT ÖRTTÄCKE
OCH POTATISMOS

Ugnsbakad lax med härlig topping gjord på ströbröd, basilika, dill, parmesan och citron. Serveras med krämigt potatismos.

2 portioner

500 g lax
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 msk ströbröd
2 msk färsk dill, hackad
3 msk parmesanost, riven
½ citron
1 broccoli

Potatismos:
800 g potatis
1 dl mjölk
1 tsk smör


Sätt ugnen på 200°C. Skala och koka potatisen.

Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form, häll i vatten och smula i buljongtärning. Blanda ströbröd, dill, basilika och ost. Riv i citronskal och pressa i citronsaften. Krydda med salt och peppar. Lägg örtblandningen på laxen och sätt in formen mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter.

Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa den tillsammans med mjölk och smör till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.

Dela broccolin i buketter och koka hastigt i lättsaltat vatten. Droppa ev över litet citronsaft vid servering. Servera laxen med potatismos och broccolibuketter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar