LAX I UGN MED KRISPIGT ÖRTTÄCKE
OCH POTATISMOS
Ugnsbakad lax med härlig topping gjord på ströbröd, basilika, dill, parmesan och citron. Serveras med krämigt potatismos.
2 portioner
500 g lax
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 msk ströbröd
2 msk färsk dill, hackad
3 msk parmesanost, riven
½ citron
1 broccoli
Potatismos:
800 g potatis
1 dl mjölk
1 tsk smör
Sätt ugnen på 200°C. Skala och koka potatisen.
Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form, häll i vatten och smula i buljongtärning. Blanda ströbröd, dill, basilika och ost. Riv i citronskal och pressa i citronsaften. Krydda med salt och peppar. Lägg örtblandningen på laxen och sätt in formen mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter.
Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa den tillsammans med mjölk och smör till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
Dela broccolin i buketter och koka hastigt i lättsaltat vatten. Droppa ev över litet citronsaft vid servering. Servera laxen med potatismos och broccolibuketter.
OCH POTATISMOS
Ugnsbakad lax med härlig topping gjord på ströbröd, basilika, dill, parmesan och citron. Serveras med krämigt potatismos.
2 portioner
500 g lax
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 msk ströbröd
2 msk färsk dill, hackad
3 msk parmesanost, riven
½ citron
1 broccoli
Potatismos:
800 g potatis
1 dl mjölk
1 tsk smör
Sätt ugnen på 200°C. Skala och koka potatisen.
Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form, häll i vatten och smula i buljongtärning. Blanda ströbröd, dill, basilika och ost. Riv i citronskal och pressa i citronsaften. Krydda med salt och peppar. Lägg örtblandningen på laxen och sätt in formen mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter.
Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa den tillsammans med mjölk och smör till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
Dela broccolin i buketter och koka hastigt i lättsaltat vatten. Droppa ev över litet citronsaft vid servering. Servera laxen med potatismos och broccolibuketter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar