torsdag 30 januari 2020

Kryddig kikärtsgryta med fänkål

KRYDDIG KIKÄRTSGRYTA MED FÄNKÅL

En smakrik och färgglad gryta står på kvällens meny, gjord på kikärter och smaksatt med bl a fänkål, ingefära, curry och kanel. Servera med durumvete, hackad persilja och fräscha tomater och du får en mustig vegetarisk middag.

4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål, ca 300 g
1 tsk hel kummin
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olivolja
2 tsk curry
½ tsk mald kanel
500 g passerade tomater
2 dl kokosmjölk
2 fp kokta kikärter à 390 g
1 tsk sambal oelek
salt

Till servering:
4 portioner gryn av durumvete
½ ask färsk persilja à 20 g
½ ask romanticatomater à 400 g


Skala och hacka lök och vitlök. Skiva fänkålen tunt. Mortla kumminen och skala och riv ingefäran. Fräs lök, vitlök och fänkål i olivoljan i en kastrull. Tillsätt curry, kummin och kanel och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt ingefära samt passerade tomater och kokosmjölk och låt sjuda ca 20 minuter.

Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. 

Häll kikärterna i ett durkslag, skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt kikärterna till grytan, koka upp och smaksätt med sambal oelek och salt.

Hacka persiljan och dela tomaterna. Servera grytan med durumvete och tomater och strö över persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar