torsdag 30 januari 2020

Kycklinglår med rostad potatis och yoghurt

KYCKLINGLÅR MED ROSTAD POTATIS
OCH YOGHURT

Kycklinglår blir underbart möra om de får tillagas i ugnen. Här tillagar du dessutom både kycklingen och potatisen på samma plåt, vilket gör middagen superenkel att göra i ordning. Ät rätten tillsammans med krispig paprika och en krämig yoghurt smaksatt med vitlök.

4 portioner

Ca 2 kg kycklinglår
900 g potatis
1 msk olja
salt, peppar
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt
½ ask färsk gräslök, à 20 g


Tina kycklingen om den är fryst. Sätt ugnen på 225°C.

Lägg kycklingen i en långpanna. Skär potatisen i skivor och lägg den runtom kycklingen. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Lägg på vitlöken med skalet på och rosta först 20 minuter. Lyft bort vitlöken från plåten och låt den svalna. Rosta potatisen och kycklingen ytterligare ca 10 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 82°C inne vid benet och potatisen är klar.

Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pressa den rostade vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar. Hacka gräslöken och strö den över kycklingen. Servera med grönsaker och yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar