KRÄMIG PASTA CAPRESE
Tänk dig pasta, tomat, mozzarella, grädde, färskost med örter, parmesanost och färsk basilika. Tänk dig alla dessa ingredienser i en ugnsform som riktigt får gotta ihop sig till en härlig pastagratäng à la caprese.
6 portioner
6 portioner farfallepasta eller annan
pasta, ca 400 g
½ msk olja
175 g färskost med franska örter
1 dl grädde
40 g riven parmesanost
200 g halverade körsbärstomater
1 kruka basilika
50 g riven mozzarella
Sätt ugnen på 180°C. Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av ordentligt.
Smörj en gratängform med oljan och hacka basilikan. Blanda färskost och grädde i en stor kastrull och värm på svag värme. Rör tills ost och grädde blandats ordentligt. Häll i pastan, parmesanosten, tomaterna och hälften av basilikan i ostkrämen och blanda. Smaka av med salt och peppar. Häll över allt i gratängformen och toppa med riven mozzarella. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter tills ytan fått färg och gratängen bubblar.
Till servering:
Toppa med resten av basilikan. Servera gärna med vitlöksbröd och sallad.
Tänk dig pasta, tomat, mozzarella, grädde, färskost med örter, parmesanost och färsk basilika. Tänk dig alla dessa ingredienser i en ugnsform som riktigt får gotta ihop sig till en härlig pastagratäng à la caprese.
6 portioner
6 portioner farfallepasta eller annan
pasta, ca 400 g
½ msk olja
175 g färskost med franska örter
1 dl grädde
40 g riven parmesanost
200 g halverade körsbärstomater
1 kruka basilika
50 g riven mozzarella
Sätt ugnen på 180°C. Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av ordentligt.
Smörj en gratängform med oljan och hacka basilikan. Blanda färskost och grädde i en stor kastrull och värm på svag värme. Rör tills ost och grädde blandats ordentligt. Häll i pastan, parmesanosten, tomaterna och hälften av basilikan i ostkrämen och blanda. Smaka av med salt och peppar. Häll över allt i gratängformen och toppa med riven mozzarella. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter tills ytan fått färg och gratängen bubblar.
Till servering:
Toppa med resten av basilikan. Servera gärna med vitlöksbröd och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar