SPENATSOPPA MED RÄKOR
Snabbt och enkelt trollar du fram en krämig soppa av en påse spenat från frysen.
4 portioner
250 g hackad fryst spenat, tinad och avrunnen
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 dl matlagningsgrädde
5 dl grönsaks- eller kycklingbuljong,
tärning eller koncentrerad fond
salt, peppar
Tillbehör:
24 frysta räkor, tinade och skalade
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs mjukt i olja i en kastrull. Tillsätt grädde och buljong och låt sjuda utan lock 10 minuter. Rör ned den tinade spenaten strax före servering. Smaka av med salt och peppar och toppa med skalade räkor.
Snabbt och enkelt trollar du fram en krämig soppa av en påse spenat från frysen.
4 portioner
250 g hackad fryst spenat, tinad och avrunnen
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 dl matlagningsgrädde
5 dl grönsaks- eller kycklingbuljong,
tärning eller koncentrerad fond
salt, peppar
Tillbehör:
24 frysta räkor, tinade och skalade
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs mjukt i olja i en kastrull. Tillsätt grädde och buljong och låt sjuda utan lock 10 minuter. Rör ned den tinade spenaten strax före servering. Smaka av med salt och peppar och toppa med skalade räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar