FETAOSTFYLLDA FÄRSBIFFAR I TOMATSÅS
Litet citronskal i smeten ger de baconlindade färsbiffarna extra fin smak.
4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
1 dl grädde
rivet skal av ½ citron
salt, peppar
75 g fetaost
2 pkt bacon à 140 g
salt, peppar
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
2 msk torkad oregano
1 msk koncentrerad kalvfond
Tillbehör:
4 portioner pasta
Garnering:
hackad persilja
Tomatsås:
Hacka lök och vitlök. Koka ihop krossade tomater med lök, vitlök, oregano och kalvfond i en kastrull ca 15 minuter.
Blanda under tiden färsen med fint riven lök, grädde och rivet citronskal i en bunke. Salta och peppra och forma till små biffar. Skär fetaosten i små bitar. Lägg en bit ost på varje färsbiff och nyp ihop färsen runtom. Vira en baconskiva runt varje biff och stek på medelvärme 3 - 4 minuter på varje sida.
Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Blanda ned pastan i tomatsåsen och servera till biffarna. Strö litet hackad persilja över vid serveringen.
Litet citronskal i smeten ger de baconlindade färsbiffarna extra fin smak.
4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
1 dl grädde
rivet skal av ½ citron
salt, peppar
75 g fetaost
2 pkt bacon à 140 g
salt, peppar
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
2 msk torkad oregano
1 msk koncentrerad kalvfond
Tillbehör:
4 portioner pasta
Garnering:
hackad persilja
Tomatsås:
Hacka lök och vitlök. Koka ihop krossade tomater med lök, vitlök, oregano och kalvfond i en kastrull ca 15 minuter.
Blanda under tiden färsen med fint riven lök, grädde och rivet citronskal i en bunke. Salta och peppra och forma till små biffar. Skär fetaosten i små bitar. Lägg en bit ost på varje färsbiff och nyp ihop färsen runtom. Vira en baconskiva runt varje biff och stek på medelvärme 3 - 4 minuter på varje sida.
Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Blanda ned pastan i tomatsåsen och servera till biffarna. Strö litet hackad persilja över vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar