KÖTTFÄRSLIMPA MED BACON
OCH GODA TILLBEHÖR
Krydda köttfärslimpan med timjan, oregano och senap och täck med bacon - supergott!
4 portioner
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 gul lök
½ dl hackad färsk timjan
2 msk torkad oregano
1 pkt bacon, 140 g
salt, peppar
Rårörda lingon:
3 dl lingon (frysta går utmärkt)
1 dl socker
Pressgurka:
1 gurka
½ tsk salt
2 msk ättiksprit, 12%
3/4 dl vatten
3 - 4 msk socker
½ dl hackad persilja
Sås:
steksky
1½ dl grädde
1 dl kraftig kalvbuljong
Tillbehör:
potatis och broccoli
Sätt ugnen på 175°.
Blanda färsen med ägg, senap, fint riven gul lök, timjan och oregano. Krydda med salt och peppar. Forma till en limpa och täck med baconskivor. Lägg över limpan i en eldfast form och tillaga i ugnen ca 45 minuter.
Rårörda lingon:
Blanda lingon med socker tills sockret löst sig.
Pressgurka:
Blanda salt, ättiksprit, vatten, socker och persilja. Hyvla ned gurkan i en skål och häll över lagen.
Sås:
Ta ut köttfärslimpan ur ugnen och häll stekskyn i en kastrull med grädde och buljong. Låt koka tills såsen tjocknar något. Salta och peppra.
Skär köttfärslimpan i skivor och servera med kokt potatis, broccoli och de goda tillbehören.
OCH GODA TILLBEHÖR
Krydda köttfärslimpan med timjan, oregano och senap och täck med bacon - supergott!
4 portioner
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 gul lök
½ dl hackad färsk timjan
2 msk torkad oregano
1 pkt bacon, 140 g
salt, peppar
Rårörda lingon:
3 dl lingon (frysta går utmärkt)
1 dl socker
Pressgurka:
1 gurka
½ tsk salt
2 msk ättiksprit, 12%
3/4 dl vatten
3 - 4 msk socker
½ dl hackad persilja
Sås:
steksky
1½ dl grädde
1 dl kraftig kalvbuljong
Tillbehör:
potatis och broccoli
Sätt ugnen på 175°.
Blanda färsen med ägg, senap, fint riven gul lök, timjan och oregano. Krydda med salt och peppar. Forma till en limpa och täck med baconskivor. Lägg över limpan i en eldfast form och tillaga i ugnen ca 45 minuter.
Rårörda lingon:
Blanda lingon med socker tills sockret löst sig.
Pressgurka:
Blanda salt, ättiksprit, vatten, socker och persilja. Hyvla ned gurkan i en skål och häll över lagen.
Sås:
Ta ut köttfärslimpan ur ugnen och häll stekskyn i en kastrull med grädde och buljong. Låt koka tills såsen tjocknar något. Salta och peppra.
Skär köttfärslimpan i skivor och servera med kokt potatis, broccoli och de goda tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar