FÄRSMACKA MED BACON OCH SPENAT
Godaste mackan är smörstekt och toppas med färsbiff, färskost, bacon och grönt.
4 portioner
400 g nötfärs
salt, peppar
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
130 g färsk spenat
1 msk rapsolja
4 skivor surdegsbröd
smör till stekning
2 pkt bacon à 140 g
75 g färskost
1 dl BBQ-sås med röksmak
ärtskott
Forma färsen till fyra platta biffar och krydda med salt och peppar. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken. Låt spenat, purjolök och vitlök mjukna i en stekpanna i litet rapsolja. Krydda med salt och peppar. Ta upp ur pannan och håll varmt. Torka ur pannan med litet hushållspapper.
Stek brödskivorna gyllenbruna i litet smör. Stek biffarna 2 - 3 minuter på varje sida i en klick smör. Knaperstek baconet.
Bred färskost på brödskivorna och varva sedan färsbiffar, spenatfräs, bacon och BBQ-sås på bröden. Avsluta med ärtskott.
Godaste mackan är smörstekt och toppas med färsbiff, färskost, bacon och grönt.
4 portioner
400 g nötfärs
salt, peppar
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
130 g färsk spenat
1 msk rapsolja
4 skivor surdegsbröd
smör till stekning
2 pkt bacon à 140 g
75 g färskost
1 dl BBQ-sås med röksmak
ärtskott
Forma färsen till fyra platta biffar och krydda med salt och peppar. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken. Låt spenat, purjolök och vitlök mjukna i en stekpanna i litet rapsolja. Krydda med salt och peppar. Ta upp ur pannan och håll varmt. Torka ur pannan med litet hushållspapper.
Stek brödskivorna gyllenbruna i litet smör. Stek biffarna 2 - 3 minuter på varje sida i en klick smör. Knaperstek baconet.
Bred färskost på brödskivorna och varva sedan färsbiffar, spenatfräs, bacon och BBQ-sås på bröden. Avsluta med ärtskott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar