PYTTIPANNA MED KÖTTFÄRS OCH ROTFRUKTER
Vem kan motstå en snabblagad pyttipanna med färs och rotfrukter?
4 portioner
500 g nötfärs
rapsolja till stekning
1 gul lök
1 pkt bacon, 140 g
2 morötter
1 stor sötpotatis
1 palsternacka
1 kålrabbi
300 g broccoli
salt, peppar
4 äggulor
Skär baconet i mindre bitar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och lägg i färsen och baconet i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och låt fräsa tills köttet får fin färg. Skär löken i mindre bitar och låt fräsa med i slutet, någon minut bara.
Skala resten av rotfrukterna och skär i mindre bitar. Hetta upp lite ny rapsolja i pannan och stek på medelvärme tills rotfrukterna känns mjuka. Krydda med salt och peppar. Blanda ned kött och lök i rotfrukterna och låt allt bli varmt. Servera gärna med äggulor.
Vem kan motstå en snabblagad pyttipanna med färs och rotfrukter?
4 portioner
500 g nötfärs
rapsolja till stekning
1 gul lök
1 pkt bacon, 140 g
2 morötter
1 stor sötpotatis
1 palsternacka
1 kålrabbi
300 g broccoli
salt, peppar
4 äggulor
Skär baconet i mindre bitar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och lägg i färsen och baconet i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och låt fräsa tills köttet får fin färg. Skär löken i mindre bitar och låt fräsa med i slutet, någon minut bara.
Skala resten av rotfrukterna och skär i mindre bitar. Hetta upp lite ny rapsolja i pannan och stek på medelvärme tills rotfrukterna känns mjuka. Krydda med salt och peppar. Blanda ned kött och lök i rotfrukterna och låt allt bli varmt. Servera gärna med äggulor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar