söndag 19 januari 2020

Krämig paj med färs och bacon

KRÄMIG PAJ MED FÄRS OCH BACON

Färspaj är ju så gott - prova det här receptet med både bacon, basilika och citron i fyllningen!

4 portioner

1 färdig pajdeg

Fyllning:
400 g nötfärs
rapsolja till stekning
1 gul lök
1 msk rökt paprikapulver
2 dl kvarg
2 ägg
1 dl hackad färsk basilika
rivet skal av ½ citron
salt, peppar
ca 10 minitomater
ca 10 svarta oliver
1 pkt bacon, 140 g
1 kula mozzarella


Klä en smord pajform, ca 24 cm i diameter, med degen.

Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna. Smula ned färsen och låt fräsa tills den får lite färg. Hacka löken grovt och låt fräsa med under omrörning några minuter. Krydda med salt, peppar och rökt paprikapulver.

Sätt ugnen på 200°. 

Blanda kvarg med ägg, basilika och rivet citronskal i en skål. Blanda ned färsfräset i kvargblandningen och häll allt i pajskalet. Dela tomaterna i halvor och tryck ned dem i pajen. Tryck även ned oliverna. Skär baconet i mindre bitar och fördela över pajen. Grädda i ugnen ca 20 minuter.

Riv mozzarellan grovt. Ta ut pajen och fördela mozzarellan ovanpå pajen. Grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt pajen svalna något och servera med en enkel sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar