söndag 19 januari 2020

Baconrullar med kryddig bulgur

BACONRULLAR MED KRYDDIG BULGUR

Knaperstekta baconrullar med färs inuti serveras med örtkryddad bulgur och en klick crème fraîche.

4 portioner

500 g blandfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
2 msk torkad oregano
salt, peppar
2 pkt bacon à 140 g

Kryddig bulgur:
1½ dl fullkornsbulgur
½ gul lök
4 inlagda, soltorkade tomater
olivolja till stekning
1 dl hackade örter, t ex
mynta och persilja
½ tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin

Tillbehör:
limeklyftor
crème fraîche
mynta


Blanda färsen med ägg, pressad vitlök, fint riven lök och oregano i en bunke. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till avlånga korvar och linda in varje korv i baconskivor. 

Koka bulgurn enligt anvisning på paketet. Finhacka lök och soltorkade tomater. Hetta upp lite olivolja i en stekpannaoch smula ned den kokta bulgurn. Låt steka under omrörning några minuter.

Blanda ned tomater, lök, örter, gurkmeja och spiskummin. Låt fräsa ytterligare några minuter under omrörning. Salta och peppra. Stek baconrullarna på medelvärme i en stekpanna 4 - 5 minuter. Vänd dem då och då så att de får en fin färg runtom och blir genomstekta.

Servera baconrullarna med bulgurn, crème fraîche och en limeklyfta. Garnera ev med färsk mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar