ISKALL CHOKLAD- OCH HALLONDRÖM
Frysta hallon, vaniljvisp, choklad och mandelmassa blandas enkelt till en festlig dessert. Låt den stå framme minst 30 minuter före servering.
4 portioner
1 pkt vaniljvisp, 2½ dl
1 pkt frysta och tinade hallon, ca 250 g
50 g mörk choklad, 60%
150 g mandelmassa
Garnering:
hackad choklad
halvtinade hallon
Vispa vaniljvispen fluffig. Vispa sedan ned de tinade hallonen. Hacka chokladen fint, riv mandelmassan grovt och vänd ned den. Lägg upp smeten i portionsformar eller i en stor form som rymmer ca 2 liter. Frys minst 2 timmar.
Garnera ev med hackad choklad och mer hallon.
Frysta hallon, vaniljvisp, choklad och mandelmassa blandas enkelt till en festlig dessert. Låt den stå framme minst 30 minuter före servering.
4 portioner
1 pkt vaniljvisp, 2½ dl
1 pkt frysta och tinade hallon, ca 250 g
50 g mörk choklad, 60%
150 g mandelmassa
Garnering:
hackad choklad
halvtinade hallon
Vispa vaniljvispen fluffig. Vispa sedan ned de tinade hallonen. Hacka chokladen fint, riv mandelmassan grovt och vänd ned den. Lägg upp smeten i portionsformar eller i en stor form som rymmer ca 2 liter. Frys minst 2 timmar.
Garnera ev med hackad choklad och mer hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar