SÖTPOTATISSOPPA MED MAJS-
OCH PUMPATOPPING
En vacker och god soppa med krispigt strössel.
2 portioner
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 tsk färsk ingefära
150 g potatis
250 g sötpotatis
150 g morötter
1/4 röd chili
1 msk olivolja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
1 msk pressad citronsaft
Topping:
140 g majskorn
50 g pumpakärnor
½ msk olivolja
2 msk hackad persilja
Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och tärna potatis, sötpotatis och morötter. Kärna ur och hacka chilin. Fräs allt i en gryta med olja ett par minuter under omrörning. Späd med vatten och buljongtärning. Småkoka under lock 15 minuter.
Mixa soppan slät eller låt lite bitar vara kvar. Smaka av med salt, peppar och citron.
Sila av majsen och torka den på hushållspapper. Fräs majs och pumpakärnor i olja tills det poppar. Blanda med persilja och servera till soppan.
OCH PUMPATOPPING
En vacker och god soppa med krispigt strössel.
2 portioner
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 tsk färsk ingefära
150 g potatis
250 g sötpotatis
150 g morötter
1/4 röd chili
1 msk olivolja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
1 msk pressad citronsaft
Topping:
140 g majskorn
50 g pumpakärnor
½ msk olivolja
2 msk hackad persilja
Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och tärna potatis, sötpotatis och morötter. Kärna ur och hacka chilin. Fräs allt i en gryta med olja ett par minuter under omrörning. Späd med vatten och buljongtärning. Småkoka under lock 15 minuter.
Mixa soppan slät eller låt lite bitar vara kvar. Smaka av med salt, peppar och citron.
Sila av majsen och torka den på hushållspapper. Fräs majs och pumpakärnor i olja tills det poppar. Blanda med persilja och servera till soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar