söndag 19 januari 2020

Färsbiffar med picklad rödlök

FÄRSBIFFAR MED PICKLAD RÖDLÖK

Saftiga färsbiffar med gräddig sås blir rena festmaten.

2 portioner

3 msk havregryn
½ dl mjölk
250 g blandfärs
1 msk hackad gul lök
salt, peppar
1 msk smör

Sky:
1 dl vatten
½ dl vispgrädde
1 msk kalvfond
salt, peppar

Picklad rödlök:
1 rödlök
2 msk ättiksprit, 12%
4 msk socker
1 dl vatten

Servera med:
klyftpotatis
brysselkål
stekt äpple


Picklad rödlök:
Skala, dela och skiva löken. Rör samman ättiksprit, socker och vatten och lägg i löken. Låt dra 30 minuter.

Blanda havregryn och mjölk och låt svälla 5 minuter. Rör i färs, lök, salt och peppar. Forma fyra biffar och stek i smör i stekpanna ca 5 minuter per sida. Ta upp biffarna och håll dem varma.

Häll vatten, grädde och fond i stekpannan och koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med picklad rödlök, klyftpotatis, brysselkål och stekta äppelklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar