FÄRSBIFFAR MED PICKLAD RÖDLÖK
Saftiga färsbiffar med gräddig sås blir rena festmaten.
2 portioner
3 msk havregryn
½ dl mjölk
250 g blandfärs
1 msk hackad gul lök
salt, peppar
1 msk smör
Sky:
1 dl vatten
½ dl vispgrädde
1 msk kalvfond
salt, peppar
Picklad rödlök:
1 rödlök
2 msk ättiksprit, 12%
4 msk socker
1 dl vatten
Servera med:
klyftpotatis
brysselkål
stekt äpple
Picklad rödlök:
Skala, dela och skiva löken. Rör samman ättiksprit, socker och vatten och lägg i löken. Låt dra 30 minuter.
Blanda havregryn och mjölk och låt svälla 5 minuter. Rör i färs, lök, salt och peppar. Forma fyra biffar och stek i smör i stekpanna ca 5 minuter per sida. Ta upp biffarna och håll dem varma.
Häll vatten, grädde och fond i stekpannan och koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med picklad rödlök, klyftpotatis, brysselkål och stekta äppelklyftor.
Saftiga färsbiffar med gräddig sås blir rena festmaten.
2 portioner
3 msk havregryn
½ dl mjölk
250 g blandfärs
1 msk hackad gul lök
salt, peppar
1 msk smör
Sky:
1 dl vatten
½ dl vispgrädde
1 msk kalvfond
salt, peppar
Picklad rödlök:
1 rödlök
2 msk ättiksprit, 12%
4 msk socker
1 dl vatten
Servera med:
klyftpotatis
brysselkål
stekt äpple
Picklad rödlök:
Skala, dela och skiva löken. Rör samman ättiksprit, socker och vatten och lägg i löken. Låt dra 30 minuter.
Blanda havregryn och mjölk och låt svälla 5 minuter. Rör i färs, lök, salt och peppar. Forma fyra biffar och stek i smör i stekpanna ca 5 minuter per sida. Ta upp biffarna och håll dem varma.
Häll vatten, grädde och fond i stekpannan och koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med picklad rödlök, klyftpotatis, brysselkål och stekta äppelklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar