KORVPANNA MED PEPPARROT
Goda smaker som puttrar samman på spisen.
4 portioner
600 g falukorv
3 tomater
1 purjolök
2 äpplen
200 g haricots verts
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
4 msk färskriven pepparrot
2 msk valfri senap
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 msk grovplockad dill
Ta bort skinnet och skiva korven. Skölj och skiva tomaterna. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och klyfta äpplena. Ansa bönorna och koka dem i saltat vatten ca 1 minut. Ta upp hälften av bönorna och låt resten koka till önskad konsistens, då de ska användas till topping.
Varva korv, tomat, purjolök, äpple och hälften av de gröna bönorna i en gryta eller panna. Vispa samman mjölk, grädde, pepparrot, senap, salt och peppar och häll det i grytan. Koka upp och låt puttra ca 15 minuter.
Vid servering: Lägg på resterande gröna bönor och dill. Servera med pressad potatis och gärna inlagd gurka.
Goda smaker som puttrar samman på spisen.
4 portioner
600 g falukorv
3 tomater
1 purjolök
2 äpplen
200 g haricots verts
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
4 msk färskriven pepparrot
2 msk valfri senap
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 msk grovplockad dill
Ta bort skinnet och skiva korven. Skölj och skiva tomaterna. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och klyfta äpplena. Ansa bönorna och koka dem i saltat vatten ca 1 minut. Ta upp hälften av bönorna och låt resten koka till önskad konsistens, då de ska användas till topping.
Varva korv, tomat, purjolök, äpple och hälften av de gröna bönorna i en gryta eller panna. Vispa samman mjölk, grädde, pepparrot, senap, salt och peppar och häll det i grytan. Koka upp och låt puttra ca 15 minuter.
Vid servering: Lägg på resterande gröna bönor och dill. Servera med pressad potatis och gärna inlagd gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar