KOTLETTER I KRÄMIG GORGONZOLASÅS
4 portioner
4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
2 små gula lökar
2½ dl vispgrädde
1 dl vatten
1 dl vitt vin
2 msk kalvfond
250 g broccoli
200 g gorgonzola
140 g bacon
65 g småbladig spenat
Krydda kotletterna med salt och peppar på båda sidor. Stek kotletterna i en stekpanna med 2 msk smör, 2 - 3 minuter per sida. Ta upp kotletterna och håll dem varma.
Skala och finhacka löken. Fräs löken blank och smidig utan att den får färg i en stekpanna med 1 msk smör. Späd med grädde, vatten, vin och fond och låt allt koka samman ett par minuter.
Ansa broccolin och dela i mindre buketter. Koka broccolin i lättsaltat vatten ett par minuter. Sila bot vattnet. Dela osten i mindre bitar och lägg ned i såsen. Rör om. Lägg i kotletter och broccoli och smaka av med salt och peppar.
Stek baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper. Dela det i mindre bitar men spara litet till garnering. Vänd ned ansade spenatblad och bacon och låt allt bli varmt.
Vid servering: Strö över finhackad persilja och bacon och servera med rostad klyftpotatis och kokta bönor.
4 portioner
4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
2 små gula lökar
2½ dl vispgrädde
1 dl vatten
1 dl vitt vin
2 msk kalvfond
250 g broccoli
200 g gorgonzola
140 g bacon
65 g småbladig spenat
Krydda kotletterna med salt och peppar på båda sidor. Stek kotletterna i en stekpanna med 2 msk smör, 2 - 3 minuter per sida. Ta upp kotletterna och håll dem varma.
Skala och finhacka löken. Fräs löken blank och smidig utan att den får färg i en stekpanna med 1 msk smör. Späd med grädde, vatten, vin och fond och låt allt koka samman ett par minuter.
Ansa broccolin och dela i mindre buketter. Koka broccolin i lättsaltat vatten ett par minuter. Sila bot vattnet. Dela osten i mindre bitar och lägg ned i såsen. Rör om. Lägg i kotletter och broccoli och smaka av med salt och peppar.
Stek baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper. Dela det i mindre bitar men spara litet till garnering. Vänd ned ansade spenatblad och bacon och låt allt bli varmt.
Vid servering: Strö över finhackad persilja och bacon och servera med rostad klyftpotatis och kokta bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar