BACONLINDAD FALUKORV MED OST
OCH SENAP
4 portioner
1 falukorvsring, ca 800 g
1 gul lök
3 - 4 msk fransk grovkornig senap
ca 150 g lagrad ost
140 g bacon
Tomatröra:
4 tomater
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
3 msk finhackad persilja
2 msk tomatpuré
½ dl olivolja
1 kvist cocktailtomater
Garnering:
någon färsk ört, t ex persilja eller timjan
Sätt ugnen på 200°.
Ta bort skinnet på korven. Snitta den med ca 3 cm mellanrum men skär inte helt igenom. Skala och klyfta löken. Stick ned lökklyftorna i snitten och pensla korven med senap. Skiva osten och lägg den på korven. Linda in korven i baconskivor och lägg över i en smord ugnsform eller ugnstålig stekpanna.
Tomatröra:
Skär tomaterna i bitar. Skala och tärna löken. Skala och finhacka vitlöken. Blanda tomater, lök, vitlök, persilja, tomatpuré, salt, peppar och olja. Fördela tomatröran i formen/pannan. Lägg en tomatkvist i formen och gratinera strax under mitten av ugnen ca 25 minuter.
Vid servering: Garnera med timjan och servera med klyftpotatis, pressad potatis eller timjan.
OCH SENAP
4 portioner
1 falukorvsring, ca 800 g
1 gul lök
3 - 4 msk fransk grovkornig senap
ca 150 g lagrad ost
140 g bacon
Tomatröra:
4 tomater
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
3 msk finhackad persilja
2 msk tomatpuré
½ dl olivolja
1 kvist cocktailtomater
Garnering:
någon färsk ört, t ex persilja eller timjan
Sätt ugnen på 200°.
Ta bort skinnet på korven. Snitta den med ca 3 cm mellanrum men skär inte helt igenom. Skala och klyfta löken. Stick ned lökklyftorna i snitten och pensla korven med senap. Skiva osten och lägg den på korven. Linda in korven i baconskivor och lägg över i en smord ugnsform eller ugnstålig stekpanna.
Tomatröra:
Skär tomaterna i bitar. Skala och tärna löken. Skala och finhacka vitlöken. Blanda tomater, lök, vitlök, persilja, tomatpuré, salt, peppar och olja. Fördela tomatröran i formen/pannan. Lägg en tomatkvist i formen och gratinera strax under mitten av ugnen ca 25 minuter.
Vid servering: Garnera med timjan och servera med klyftpotatis, pressad potatis eller timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar