SENAPSSTEKT KYCKLING MED KRÄMIG
RÄDISSALLAD
RÄDISSALLAD
Kycklingfiléer som penslas med senap och honung och sedan steks i ugnen tillsammans med potatisen. Under tiden förbereds den krämiga salladen gjord på rädisor, persilja och vinäger. Smaklig måltid!
4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt, peppar
Kyckling:
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
4 kycklingfiléer
1 msk olja
Sallad:
125 g rädisor
½ kruka eller ask persilja
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl smetana
100 g ärtskott
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
Skär potatisen i skivor och blanda med olivolja. Krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen, först ca 15 minuter. Vänd potatisen då och då.
Kyckling:
Blanda senap och honung. Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem på potatisplåten och pensla på senapsblandningen. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, ca 10 minuter.
Sallad:
Skär rädisorna i fjärdedelar, hacka persiljan och blanda det med vinäger. Krydda med salt och peppar. Vänd ned smetana och ärtskott.
Servera kycklingen med potatis och den krämiga salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar