FLÄSKKOTLETT MED CITRUS SLAW
Underbara stekta fläskkotletter med en ljuvligt fräsch slaw av kål, ananas, lime och apelsiner. Detta goda recept på fläskkotletter lagar du på mindre än 30 minuter.
4 portioner
1 klyfta vitkål, ca 500 g
1 apelsin i småbitar
saft av 1 lime
1 burk ananas, ca 225 g
1 msk ananasjuice
1 tsk salt
2 krm mald ingefära
2 dl matlagningsyoghurt
½ krm cayennepeppar
½ tsk curry
4 fläskkotletter
Strimla vitkålen med matberedarens fina strimlarskiva eller osthyvel. Koka upp vatten i en gryta, lägg i kålen och låt koka upp. Koka 1 minut. Häll kålen i ett durkslag och spola snabbt av med kallt vatten. Låt ananasen rinna av.
Skala och skär apelsinen i små bitar och ta vara på saften. Pressa ur limesaften.
Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Blanda ananasjuice med apelsin- och limesaft samt matlagningsyoghurt. Krydda med salt, cayennepeppar, ingefära och curry.
Blanda kålen med frukten och dressingen. Servera till stekta fläskkotletter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar