tisdag 28 januari 2020

Fläskkotlett med citrus slaw

FLÄSKKOTLETT MED CITRUS SLAW

Underbara stekta fläskkotletter med en ljuvligt fräsch slaw av kål, ananas, lime och apelsiner. Detta goda recept på fläskkotletter lagar du på mindre än 30 minuter.

4 portioner

1 klyfta vitkål, ca 500 g
1 apelsin i småbitar
saft av 1 lime
1 burk ananas, ca 225 g
1 msk ananasjuice
1 tsk salt
2 krm mald ingefära
2 dl matlagningsyoghurt
½ krm cayennepeppar
½ tsk curry
4 fläskkotletter


Strimla vitkålen med matberedarens fina strimlarskiva eller osthyvel. Koka upp vatten i en gryta, lägg i kålen och låt koka upp. Koka 1 minut. Häll kålen i ett durkslag och spola snabbt av med kallt vatten. Låt ananasen rinna av.

Skala och skär apelsinen i små bitar och ta vara på saften. Pressa ur limesaften.

Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Blanda ananasjuice med apelsin- och limesaft samt matlagningsyoghurt. Krydda med salt, cayennepeppar, ingefära och curry.

Blanda kålen med frukten och dressingen. Servera till stekta fläskkotletter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar