tisdag 21 januari 2020

Falukorv med smörstekt vitkål och senapssås

FALUKORV MED SMÖRSTEKT VITKÅL
OCH SENAPSSÅS

4 portioner

700 g potatis
500 g falukorv i skivor
smör till stekning
400 g färsk vitkål i bitar
salt, svartpeppar
timjan till garnering

Senapssås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1½ dl vatten
1½ dl grädde
1 - 2 msk grovkornig svensk senap
1 tsk gula senapsfrön
salt, svartpeppar


Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Stek falukorven till fin färg i smör. Stek vitkålen i rikligt med smör tills den sjunker ihop och får litet färg. Smaka av med salt och peppar.

Senapssås:
Smält smör till senapssåsen i en liten kastrull och vispa ned mjöl. Tillsätt vatten, grädde, senap och senapsfrön. Koka upp under omrörning och sjud tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.

Servera falukorven med potatis, smörstekt vitkål och senapssås. Garnera med timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar