LÖVBIFFSGRYTA
4 portioner
500 g lövbiff
2 msk smör till stekning
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 hackad gul lök
1 finriven vitlöksklyfta
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
1 msk japansk soya
Strimla köttet tunt och hetta upp en stekpanna. Klicka i smör och lägg i hälften av köttet. Stek på hög värme under omrörning. Krydda med salt och peppar och flytta över köttet till en tallrik när det fått stekyta. Stek resten av köttet.
Stek lök och vitlök tills löken är mjuk. Häll tillbaka allt kött och tillsätt grädde, senap och soya. Låt småputtra några minuter. Lägg bönorna i saltat, kokande vatten och låt koka ca 2 minuter.
Servera grytan med ris eller potatis samt bönorna.
4 portioner
500 g lövbiff
2 msk smör till stekning
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 hackad gul lök
1 finriven vitlöksklyfta
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
1 msk japansk soya
Strimla köttet tunt och hetta upp en stekpanna. Klicka i smör och lägg i hälften av köttet. Stek på hög värme under omrörning. Krydda med salt och peppar och flytta över köttet till en tallrik när det fått stekyta. Stek resten av köttet.
Stek lök och vitlök tills löken är mjuk. Häll tillbaka allt kött och tillsätt grädde, senap och soya. Låt småputtra några minuter. Lägg bönorna i saltat, kokande vatten och låt koka ca 2 minuter.
Servera grytan med ris eller potatis samt bönorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar