måndag 20 januari 2020

Kycklingburgare med hemgjorda pommes frites

KYCKLINGBURGARE MED HEMGJORDA
POMMES FRITES

Har du inte minutfilé kan du dela en vanlig kycklingfilé på mitten.

2 portioner

1½ rödlök
1 + 1 msk smör
300 g minutfilé av kyckling
salt, peppar, paprikapulver
2 hamburgerbröd
sallad

Hummus:
½ burk kikärter, 150 g
1 vitlöksklyfta
4 skivor grön jalapeno
2 msk crème fraîche
2 msk hackad persilja
salt, peppar

Ugnsgjorda pommes frites:
400 g potatis
2 msk olivolja
salt


Sätt ugnen på 225°.

Hummus:
Mixa kikärter, vitlök, jalapeno, crème fraîche och persilja och smaka av med salt och peppar. Skala, dela och skiva löken. Stek den mjuk i smör och krydda med salt och peppar.

Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver och stek i smör ca 5 minuter per sida. Värm bröden och dela dem. Bred på hummus och lägg ihop med sallad, kyckling och lök.

Pommes frites:
Skrubba potatisen och skär den i jämna stavar. Lägg i en skål med vatten. Ta upp och torka av i en handduk. Blanda med olja och bred ut på plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter tills de fått fin färg. Vänd några gånger under tiden. Krydda med salt och servera till burgarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar