KYCKLINGBURGARE MED HEMGJORDA
POMMES FRITES
Har du inte minutfilé kan du dela en vanlig kycklingfilé på mitten.
2 portioner
1½ rödlök
1 + 1 msk smör
300 g minutfilé av kyckling
salt, peppar, paprikapulver
2 hamburgerbröd
sallad
Hummus:
½ burk kikärter, 150 g
1 vitlöksklyfta
4 skivor grön jalapeno
2 msk crème fraîche
2 msk hackad persilja
salt, peppar
Ugnsgjorda pommes frites:
400 g potatis
2 msk olivolja
salt
Sätt ugnen på 225°.
Hummus:
Mixa kikärter, vitlök, jalapeno, crème fraîche och persilja och smaka av med salt och peppar. Skala, dela och skiva löken. Stek den mjuk i smör och krydda med salt och peppar.
Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver och stek i smör ca 5 minuter per sida. Värm bröden och dela dem. Bred på hummus och lägg ihop med sallad, kyckling och lök.
Pommes frites:
Skrubba potatisen och skär den i jämna stavar. Lägg i en skål med vatten. Ta upp och torka av i en handduk. Blanda med olja och bred ut på plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter tills de fått fin färg. Vänd några gånger under tiden. Krydda med salt och servera till burgarna.
POMMES FRITES
Har du inte minutfilé kan du dela en vanlig kycklingfilé på mitten.
2 portioner
1½ rödlök
1 + 1 msk smör
300 g minutfilé av kyckling
salt, peppar, paprikapulver
2 hamburgerbröd
sallad
Hummus:
½ burk kikärter, 150 g
1 vitlöksklyfta
4 skivor grön jalapeno
2 msk crème fraîche
2 msk hackad persilja
salt, peppar
Ugnsgjorda pommes frites:
400 g potatis
2 msk olivolja
salt
Sätt ugnen på 225°.
Hummus:
Mixa kikärter, vitlök, jalapeno, crème fraîche och persilja och smaka av med salt och peppar. Skala, dela och skiva löken. Stek den mjuk i smör och krydda med salt och peppar.
Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver och stek i smör ca 5 minuter per sida. Värm bröden och dela dem. Bred på hummus och lägg ihop med sallad, kyckling och lök.
Pommes frites:
Skrubba potatisen och skär den i jämna stavar. Lägg i en skål med vatten. Ta upp och torka av i en handduk. Blanda med olja och bred ut på plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter tills de fått fin färg. Vänd några gånger under tiden. Krydda med salt och servera till burgarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar