måndag 20 januari 2020

Fiskgratäng med fetaosttopping

FISKGRATÄNG MED FETAOSTTOPPING

4 portioner

400 g fryst, tinad fiskfilé, t ex torsk

Fetaosttopping:
100 g morötter
100 g rotselleri
100 g palsternacka
200 g fetaost
1 dl mjölk
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
2 msk ströbröd
1 msk pressad citronsaft
1½ tsk salt
2 krm peppar

Tillbehör:
sallad
kokt potatis


Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en ugnsform.

Fetaosttopping:
Skala morötter, rotselleri och palsternacka och skär i grova bitar. Mixa dem i matberedare. Tillsätt fetaost, mjölk, dill, persilja och ströbröd och mixa till en halvslät smet. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och blanda om.

Bred rotfruktsblandningen över fisken och tillaga i ugnen 20 minuter. Servera med en sallad och kokt, pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar