FISKGRATÄNG MED FETAOSTTOPPING
4 portioner
400 g fryst, tinad fiskfilé, t ex torsk
Fetaosttopping:
100 g morötter
100 g rotselleri
100 g palsternacka
200 g fetaost
1 dl mjölk
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
2 msk ströbröd
1 msk pressad citronsaft
1½ tsk salt
2 krm peppar
Tillbehör:
sallad
kokt potatis
Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en ugnsform.
Fetaosttopping:
Skala morötter, rotselleri och palsternacka och skär i grova bitar. Mixa dem i matberedare. Tillsätt fetaost, mjölk, dill, persilja och ströbröd och mixa till en halvslät smet. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och blanda om.
Bred rotfruktsblandningen över fisken och tillaga i ugnen 20 minuter. Servera med en sallad och kokt, pressad potatis.
4 portioner
400 g fryst, tinad fiskfilé, t ex torsk
Fetaosttopping:
100 g morötter
100 g rotselleri
100 g palsternacka
200 g fetaost
1 dl mjölk
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
2 msk ströbröd
1 msk pressad citronsaft
1½ tsk salt
2 krm peppar
Tillbehör:
sallad
kokt potatis
Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en ugnsform.
Fetaosttopping:
Skala morötter, rotselleri och palsternacka och skär i grova bitar. Mixa dem i matberedare. Tillsätt fetaost, mjölk, dill, persilja och ströbröd och mixa till en halvslät smet. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och blanda om.
Bred rotfruktsblandningen över fisken och tillaga i ugnen 20 minuter. Servera med en sallad och kokt, pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar