tisdag 28 januari 2020

Kasslerkotlett med champinjonkräm

KASSLERKOTLETT MED CHAMPINJONKRÄM

Kasslerkotlett med champinjonkräm är en välsmakande kötträtt. Krämen ger fyllig smak åt kasslerkotletterna tack vare smaker från champinjonerna, citron, persilja och crème fraîche.

4 portioner

500 g kassler

Champinjonkräm:
Ca 500 g små champinjoner
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
2 dl crème fraîche
½ - 3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk rivet citronskal
½ dl hackad persilja

Till servering:
bandspaghetti
grönsallad


Kräm:
Skölj och ansa champinjonerna. Skala schalottenlökarna och hacka dem fint. Fräs svamp och lök glansiga i smör. Pudra över vetemjöl och späd med vitt vin och crème fraîche. Krydda med salt, peppar, rivet citronskal och persilja.

Skär kasslern till kotletter, ca 1½ cm tjocka. Grilla eller halstra dem.

Till servering:
Servera med champinjonkräm och bandspaghetti. En blandad grönsallad hör också till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar