KASSLERKOTLETT MED CHAMPINJONKRÄM
Kasslerkotlett med champinjonkräm är en välsmakande kötträtt. Krämen ger fyllig smak åt kasslerkotletterna tack vare smaker från champinjonerna, citron, persilja och crème fraîche.
4 portioner
500 g kassler
Champinjonkräm:
Ca 500 g små champinjoner
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
2 dl crème fraîche
½ - 3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk rivet citronskal
½ dl hackad persilja
Till servering:
bandspaghetti
grönsallad
Kräm:
Skölj och ansa champinjonerna. Skala schalottenlökarna och hacka dem fint. Fräs svamp och lök glansiga i smör. Pudra över vetemjöl och späd med vitt vin och crème fraîche. Krydda med salt, peppar, rivet citronskal och persilja.
Skär kasslern till kotletter, ca 1½ cm tjocka. Grilla eller halstra dem.
Till servering:
Servera med champinjonkräm och bandspaghetti. En blandad grönsallad hör också till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar