PARISARE MED VITLÖKSSTEKTA CHAMPINJONER
Dessa parisare är utmärkta som lunch eller enklare middag. Smakrika köttfärsbiffar ackompanjeras av en härlig röra av vitlöksstekta champinjoner som placeras tillsammans med ett stekt ägg på knaprigt lantbröd. Snabbt, enkelt och underbart gott.
4 portioner
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
500 g blandfärs
1 tsk salt
5 ägg
1 krm nymald svartpeppar
3½ msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
1 fp frysta, skivade champinjoner, 450 g
salt och peppar
4 skivor vitt lantbröd
Sätt ugnen på 150°C.
Lägg ströbrödet i mjölken och låt det svälla ca 5 minuter. Skala och riv löken. Blanda färsen med salt tills den blir fast. Tillsätt 1 ägg och fortsätt blanda tills färsen är fast igen. Rör ned ströbrödsblandningen, lök och peppar och blanda ihop allt. Forma färsen till avlånga portionsbiffar.
Bryn biffarna i 1 msk av matfettet. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 10 - 15 minuter eller tills biffarnas innertemperatur är 70°C.
Skala och riv vitlöken fint. Lägg den frysta svampen i en varm stekpanna och koka bort vattnet. Tillsätt 2 msk av matfettet och stek svampen tillsammans med vitlöken. Smaka av med salt och peppar och lägg svampen på en tallrik.
Rosta brödskivorna i en brödrost. Stek 4 ägg i ½ msk matfett. Lägg en färsbiff på varje brödskiva, lägg på champinjoner och toppa med ett stekt ägg. Servera med sallad.
Dessa parisare är utmärkta som lunch eller enklare middag. Smakrika köttfärsbiffar ackompanjeras av en härlig röra av vitlöksstekta champinjoner som placeras tillsammans med ett stekt ägg på knaprigt lantbröd. Snabbt, enkelt och underbart gott.
4 portioner
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
500 g blandfärs
1 tsk salt
5 ägg
1 krm nymald svartpeppar
3½ msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
1 fp frysta, skivade champinjoner, 450 g
salt och peppar
4 skivor vitt lantbröd
Sätt ugnen på 150°C.
Lägg ströbrödet i mjölken och låt det svälla ca 5 minuter. Skala och riv löken. Blanda färsen med salt tills den blir fast. Tillsätt 1 ägg och fortsätt blanda tills färsen är fast igen. Rör ned ströbrödsblandningen, lök och peppar och blanda ihop allt. Forma färsen till avlånga portionsbiffar.
Bryn biffarna i 1 msk av matfettet. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 10 - 15 minuter eller tills biffarnas innertemperatur är 70°C.
Skala och riv vitlöken fint. Lägg den frysta svampen i en varm stekpanna och koka bort vattnet. Tillsätt 2 msk av matfettet och stek svampen tillsammans med vitlöken. Smaka av med salt och peppar och lägg svampen på en tallrik.
Rosta brödskivorna i en brödrost. Stek 4 ägg i ½ msk matfett. Lägg en färsbiff på varje brödskiva, lägg på champinjoner och toppa med ett stekt ägg. Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar