FISKGRYTA MED SAFFRAN OCH GRÄSLÖK
Att göra en gryta är det perfekta sättet att få härlig smak i en och samma tugga. Fisken och morötterna får kokas upp i smaker från saffran, grädde, passerade tomater, buljong och gräslök. Något som sedan bryter av texturen fint är de knapriga krutongerna du strör över grytan precis före servering.
4 portioner
900 g potatis
600 g Alaska pollock
3 morötter
1 tsk olja
½ g saffran
500 g passerade tomater
1 fiskbuljongtärning
2½ dl vispgrädde
salt, peppar
½ ask färsk gräslök à 20 g
120 g krutonger
Tina fisken och koka potatisen. Skär fisken i ca 2 cm stora tärningar. Skala och skär morötterna i skivor.
Fräs morötterna i oljan i en gryta. Sänk värmen och rör först i saffran, tillsätt sedan passerade tomater, smulad buljongtärning och grädde. Koka upp och lägg i fiskbitarna. Låt sjuda ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka och rör ned gräslöken i grytan.
Lägg potatis i botten på en djup tallrik och skeda upp grytan över. Toppa med krutonger.
Att göra en gryta är det perfekta sättet att få härlig smak i en och samma tugga. Fisken och morötterna får kokas upp i smaker från saffran, grädde, passerade tomater, buljong och gräslök. Något som sedan bryter av texturen fint är de knapriga krutongerna du strör över grytan precis före servering.
4 portioner
900 g potatis
600 g Alaska pollock
3 morötter
1 tsk olja
½ g saffran
500 g passerade tomater
1 fiskbuljongtärning
2½ dl vispgrädde
salt, peppar
½ ask färsk gräslök à 20 g
120 g krutonger
Tina fisken och koka potatisen. Skär fisken i ca 2 cm stora tärningar. Skala och skär morötterna i skivor.
Fräs morötterna i oljan i en gryta. Sänk värmen och rör först i saffran, tillsätt sedan passerade tomater, smulad buljongtärning och grädde. Koka upp och lägg i fiskbitarna. Låt sjuda ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka och rör ned gräslöken i grytan.
Lägg potatis i botten på en djup tallrik och skeda upp grytan över. Toppa med krutonger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar