fredag 23 augusti 2019

Oxrulader med gräddsås

OXRULADER MED GRÄDDSÅS

Lövbiffsrulader med sting i fyllningen bjuds med gräddsås och krispiga sommargrönsaker.

4 portioner

Ca 800 g lövbiff
2 saltgurkor
½ gul lök
ca 2 msk dijonsenap
tandpetare
smör till stekning
salt, peppar
ca 5 dl kalvbuljong
2 dl grädde
1 - 2 tsk majsstärkelse


Grönsaker:
4 - 6 späda morötter
½ fänkål
2 färska gula lökar
1 knippe rädisor
rapsolja till stekning
litet socker

Garnering:
hackad persilja


Skär saltgurkor och lök i tunna stavar.

Lägg ut lövbiffarna på arbetsbänken. Bred litet senap på varje lövbiff, fördela gurka och lök i mitten, rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör i en stekpanna med lock. Häll på buljongen så att det knappt täcker ruladerna, lägg på locket och låt sjuda ca 1 timme.

Sila ned skyn i en liten kastrull och låt koka ca 10 minuter ihop med grädden. Red av med majsstärkelse utrörd i litet vatten och smaka av med salt och peppar.

Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Hetta upp litet rapsolja i en stekpanna och fräs grönsakerna på medelvärme tills de börjar mjukna något men har kvar litet tuggmotstånd. Krydda med salt, peppar och en liten nypa socker.

Häll tillbaka såsen över ruladerna och servera med grönsakerna och litet hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar